Word creatief, ontstop je brein

Waarom deze training

‘If you do what you always did you will get what you always got.’ En dat is nu juist waar de transities en bijbehorende transformatie niet voor staan. Om stevig de eigen rol te pakken is het als organisatie belangrijk om nieuwe kansen te ontdekken en aantrekkelijke concepten te ontwikkelen. En dit te doen vanuit een extern gerichte aanpak, met behoud van een breed intern draagvlak.

Deze training helpt u dagelijkse ‘in the box’ management-praktijk te verbinden met ‘outside the box’ creativiteit. Hierdoor ontstaan nieuwe ideeën die niet alleen verbetering, maar ook daadwerkelijke vernieuwing tot stand brengen. Het zet u in de stand om oordeelvrij te ontdekken en met een andere bril naar de wereld te kijken. Resultaat: initiatieven die leiden tot duurzame vernieuwing en die kunnen rekenen op enthousiasme binnen uw instelling.

De training is in samenwerking met de Bestuursacademie en het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) ontwikkeld en wordt ook samen met hen gegeven.

Uw profiel

Deze training richt zich op professionals, adviseurs en medewerkers binnen het sociaal domein, die hun creativiteit en flexibiliteit willen inzetten voor innovatieve en resultaatgerichte ideeën en oplossingen.

De training is opgebouwd uit volgende thema’s:

 • Principes en technieken van creatief denken en innovatie
 • Uitwerken van innovatieve ideeën en creatieve oplossingen
 • Vergroten van eigen denk- en speelruimte

Methodiek

Alle deelnemers nemen een of meer cases mee, waarin zij creatief of innovatief vastlopen. Tijdens de training zoeken we samen naar oplossingen om ieders brein te ‘ontstoppen’.

Trainers

 • Info volgt.

Tijdens deze training leert u omgaan met de volgende thema’s:

 • Kansen zien waar andere moeilijkheden ervaren
 • Bewust worden van oude denkpatronen die creativiteit belemmeren
 • Werken met hulpmiddelen die creativiteit in het denkproces bevorderen
 • Denken in creatieve oplossingen

Met het volgen van deze training bereikt u de volgende leerdoelen:

 1. Het vergroten van uw denk en speelruimte
 2. Verbeteren van uw creatieve denktechnieken
 3. Leren toepassen van innovatieve ideeën en creatieve oplossingen

Na afloop van de training ontvangt u van ons een persoonlijk certificaat.

Startdatum Tijd Startlocatie Plaats Inschrijven

De trainingen van de GGD Academy zijn vrijgesteld van BTW. In sommige gevallen betreft het genoemde bedrag een richtprijs voor maatwerk. Tijdens trainingen van hele dagen is lunch inbegrepen, tijdens trainingen van dagdelen verzorgen wij natuurlijk koffie en thee. Ook het cursusmateriaal is inbegrepen, tenzij anders vermeld.

Heeft u interesse in deze training maar komen de geplande data of locatie niet gelegen? Of heeft u interesse in een maatwerkvariant? Neem dan contact met ons zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden.

Korte Informatie

Startdatum Op aanvraag
Kosten Informatie volgt
Duur 1 dag
Niveau
Werkbelasting Geen