Partner up: effectief relatiemanagement

Waarom deze training

Als professional binnen het sociaal domein heeft u te maken met veel verschillende (externe) contacten en relaties, zoals burgers, samenwerkingspartners, bestuurders, financiers en leveranciers. Alles valt en staat bij het kunnen aangaan van de juiste relaties. Om deze daarna op een duurzame manier op te bouwen én vanuit positiviteit te onderhouden Het gaat niet alleen om vertrouwen winnen vanuit integriteit en sensitiviteit, maar ook om lef hebben en flexibel aan kunnen sluiten bij de overwegingen, belangen en intenties van de ander.

Deze training helpt u om het beste uit uw relaties te halen, met oog voor ieders eigen agenda en persoonlijkheid. Door te oefenen met (eigen) casuïstiek krijgt u enerzijds inzicht in uw persoonlijke belemmeringen en leerpunten. Anderzijds leert u hoe u uw kwaliteiten kunt inzetten ten goede van uw relaties.

De training is in samenwerking met de Bestuursacademie en het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) ontwikkeld en wordt ook samen met hen gegeven.

Uw profiel

Deze training richt zich op professionals, adviseurs en managers binnen het sociaal domein, die op strategisch, tactisch en/of operationeel niveau werken en bereid zijn kritisch naar eigen effectiviteit in relatiemanagement te kijken.

De training is als volgt opgebouwd:

Dag 1: Relatiemanagement GGD

 • Visie op relatiemanagement
 • De 4 P’s van relatiemanagement (project, persoon, proces en partnershipgericht)
 • Oefenen met de 4 P’s en bijbehorend gedrag
 • Ken en gebruik uw stakeholders
 • Wie zijn uw huidige relaties (in kaart brengen) en welke wilt u (strategische keuze)

Dag 2: Persoonlijke presentatie

 • Houding en overtuiging
 • Effectief communiceren
 • Samenwerking en partnership
 • Actieplan

Methodiek

Om effectief invloed uit te oefenen op bestaande en nieuw relaties, vertaalt u theorie en instrumenten direct naar uw dagelijkse praktijk. Na afronding van de training beschikken deelnemers over een eigen actieplan om actief aan de slag te gaan met relatiemanagement.

Trainers

 • Info volgt

Tijdens deze training leert u omgaan met de volgende thema’s:

 • Relatiemanagement, wat wil je ermee
 • Van persoons- tot partnership-gericht
 • Stakeholders en hun waardevolle informatie

Met het volgen van deze training bereikt u de volgende leerdoelen:

 1. U weet en kent de toegevoegde waarden van uw relaties
 2. U kunt nieuwe relaties aangaan en duurzaam relaties onderhouden
 3. U kunt doeltreffend en strategisch omgaan met uw relaties

Na afloop van de training ontvangt u van ons een persoonlijk certificaat.

Startdatum Tijd Startlocatie Plaats Inschrijven

De trainingen van de GGD Academy zijn vrijgesteld van BTW. In sommige gevallen betreft het genoemde bedrag een richtprijs voor maatwerk. Tijdens trainingen van hele dagen is lunch inbegrepen, tijdens trainingen van dagdelen verzorgen wij natuurlijk koffie en thee. Ook het cursusmateriaal is inbegrepen, tenzij anders vermeld.

Heeft u interesse in deze training maar komen de geplande data of locatie niet gelegen? Of heeft u interesse in een maatwerkvariant? Neem dan contact met ons zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden.

Korte Informatie

Startdatum Op aanvraag
Kosten Informatie volgt
Duur 4 dagdelen
Niveau
Werkbelasting Gemiddeld 6 uur voorbereiding en maken van opdrachten en actieplan