Een goed verhaal: professionele woordvoering

Waarom deze training

Binnen de sterk veranderende omgeving van het sociaal domein is het van belang om helder te hebben waar u en uw organisatie voor staan en wat u te bieden heeft. U bent immers niet alleen professional op uw vakgebied, maar ook ambassadeur voor uw hele organisatie. Dat laatste vraagt om een goed beeld van die eigen organisatie (visie en kaders en de daaruit voortvloeiende rol, taken en diensten) én van hoe de omgeving (stakeholders) uw organisatie ziet.

Deze training ondersteunt u bij het ontvangersgericht en authentiek overbrengen van uw organisatieboodschap en geeft u handvatten hoe u van daaruit klanten goed kunt adviseren. U oefent met verschillende presentatie- en adviesvaardigheden, waaronder de elevator pitch en de 5-W’s-methodiek. Ook krijgt u inzicht in wat nodig is in houding en (non-verbaal) gedrag om verbinding te maken met de ander.

Wij raden aan deze training te volgen in een gemixte groep bestaande uit collega’s die werkzaam zijn op strategisch, tactisch en operationeel niveau.

De training is in samenwerking met de Bestuursacademie en het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) ontwikkeld en wordt ook samen met hen gegeven.

Uw profiel

Deze training richt zich op professionals, adviseurs en managers werkzaam binnen het sociaal domein, die hun organisatie en eigen werkzaamheden beter willen presenteren en voor het voetlicht brengen.

De training is als volgt opgebouwd:

Dagdeel 1: het verhaal

 • Missie, visie en taken van uw organisatie en uw eigen positie daarin
 • Waar staat uw organisatie voor
 • Uitleg over de 5- W’s-methode

Dagdeel 2: oefenen

 • Oefenen in groepjes en individueel
 • Feedback op uw presentatie

Methodiek

Tijdens de training scherpt ieder deelnemer via oefeningen en onderlinge feedback de eigen manier van presenteren en profileren aan. Door deelname van (keten)collega’s krijgt u een (beter) inzicht in elkaar.

Trainers

 • Info volgt

Tijdens deze training leert u omgaan met de volgende thema’s:

 • Positionering eigen organisatie en uw eigen rol daarbinnen;
 • Profileren en vertegenwoordigen eigen organisatie;
 • Presentatietechniek.

Met het volgen van deze training bereikt u de volgende leerdoelen:

 1. Uw heeft inzicht in de eigen organisatie en uw rol daarin is versterkt
 2. U hebt geleerd uw organisatie en u zelf te profileren
 3. U hebt geleerd kort en bondig uw boodschap te formuleren en te presenteren

Na afloop van de training ontvangt u van ons een persoonlijk certificaat.

Startdatum Tijd Startlocatie Plaats Inschrijven

De trainingen van de GGD Academy zijn vrijgesteld van BTW. In sommige gevallen betreft het genoemde bedrag een richtprijs voor maatwerk. Tijdens trainingen van hele dagen is lunch inbegrepen, tijdens trainingen van dagdelen verzorgen wij natuurlijk koffie en thee. Ook het cursusmateriaal is inbegrepen, tenzij anders vermeld.

Heeft u interesse in deze training maar komen de geplande data of locatie niet gelegen? Of heeft u interesse in een maatwerkvariant? Neem dan contact met ons zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden.

Korte Informatie

Startdatum Op aanvraag
Kosten Informatie volgt
Duur 1 dag
Niveau
Werkbelasting Geen