De ondernemende professional binnen het sociaal domein

Waarom deze training

In de huidige tijden van transities en transformatie, hebben organisaties in het sociaal domein niet alleen te maken met veranderende wet- en regelgeving, maar ook met een veranderende buitenwereld en maatschappelijke opdracht. Deze dynamische wereld vraagt van professionals om snel kansen te zien, te creëren en te verzilveren.

Tijdens deze training leert u wat ondernemers doen en gaat u met collega-professionals in gesprek over wat ondernemend handelen is. Door direct de vertaling naar de eigen praktijksituatie te maken, komt persoonlijk ondernemerschap een stukje dichterbij.

Uw profiel

Deze training richt zich op professionals, adviseurs en managers binnen het sociaal domein die (meer) kansen willen zien en benutten.

De training is als volgt opgebouwd:

Dagdeel 1:

  • Wat kunnen professionals en managers leren van ondernemers?
  • Wat zijn de verschillen tussen causaal (strategisch) denken en het ondernemende denken?
  • Wat zijn de principes van ondernemerschap?
  • Wat levert persoonlijk ondernemerschap mij en mijn organisatie op?

Dagdeel 2:

Gezamenlijke behandeling van de door deelnemers ingebrachte casussen en verkenning van kansen en mogelijkheden om ‘de boer op te gaan’.

Data 2015

Training najaar

  • dag 1: 14 september de ochtend
  • dag 2: 5 oktober de ochtend

Methodiek

Door te experimenteren leert u als deelnemer uit uw comfortzone te stappen, om te gaan met de contradictie tussen onafhankelijk adviseurschap en ondernemerschap en meer proactief te handelen en door te pakken.

Trainers

  • Gert Poppe

Na het volgen van deze training kunt u:

  • Ideeën omzetten in gerichte acties
  • Signalen uit de omgeving oppikken
  • Concreet aan de slag met een uitgewerkt vraagstuk uit de praktijk

Na afloop van de training ontvangt u van ons een persoonlijk certificaat.

Startdatum Tijd Startlocatie Plaats Inschrijven

De trainingen van de GGD Academy zijn vrijgesteld van BTW. In sommige gevallen betreft het genoemde bedrag een richtprijs voor maatwerk. Tijdens trainingen van hele dagen is lunch inbegrepen, tijdens trainingen van dagdelen verzorgen wij natuurlijk koffie en thee. Ook het cursusmateriaal is inbegrepen, tenzij anders vermeld.

Heeft u interesse in deze training maar komen de geplande data of locatie niet gelegen? Of heeft u interesse in een maatwerkvariant? Neem dan contact met ons zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden.

Korte Informatie

Startdatum Op aanvraag
Kosten Informatie volgt
Duur 2 dagdelen
Niveau
Werkbelasting Maximaal 4 uur