Aan de slag met strategiebepaling

Waarom deze training

De omgeving waar organisaties binnen het sociale domein in opereren verandert voortdurend. De ontwikkelingen wisselen elkaar in een rap tempo af. Het maken van strategische keuzes is geen lange termijn werk meer, maar vraagt om snelle inschattingen en flexibiliteit in het maken van keuzes. Welke ontwikkelingen zijn belangrijk voor de organisatie? Hoe kunt u hierop anticiperen? En hoe vertaalt u ze naar strategische keuzes? Wat wilt u bereiken? En welke partners heeft u nodig bij het realiseren van uw doelen?

Deze training ondersteunt organisaties binnen het sociale domein om bovenstaande vragen te beantwoorden en hun gemeenschappelijke visie, een missie en bijbehorend strategisch beleid aan te passen op de wereld van nu. Naast (begeleiding van) het proces – analyse, ontwikkeling en planning – is er tijdens de training ook aandacht voor onderlinge inspiratie en feedback en voor het klankborden van ideeën en ervaringen. Dit geeft u als deelnemer tools en vaardigheden om ook na de training flexibel strategische keuzes te maken.

De training is in samenwerking met de Bestuursacademie en het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) ontwikkeld en wordt ook samen met hen gegeven.

Uw profiel

Deze training is bedoeld voor professionals, adviseurs en managers binnen het sociale domein die concreet en organisatiegericht met hun strategie en visie aan de slag willen in een veranderlijke omgeving.

De training is als volgt opgebouwd:

 • Dag 1: strategische analyse
 • Dag 2: strategische ontwikkeling
 • Dag 3: strategische planning

In deze drie praktijkgerichte bijeenkomsten start u met uw eigen strategische analyse en gaat uiteindelijk met een haalbare planning naar huis. Flexibel keuzes maken in strategievorming en inzicht in en regie houden op de uiteindelijke implementatie staan centraal.

Methodiek

U gaat aan de slag met praktijkgerichte opdrachten en oefeningen. De instrumenten die wij hierbij gebruiken kunt u na de training direct toepassen voor uw toekomstige analyse, ontwikkeling en planning. Tevens oefent u met verschillende advies- en invloedstijlen.

Trainers

 • Info volgt.

Tijdens deze training leert u omgaan met de volgende thema’s:

 • Onderzoeken en maken van strategische analyses
 • Vertalen van deze analyses naar strategische mogelijkheden en deze toetsen op haalbaarheid
 • Hoe en (met) wie: keuzes maken in strategie
 • Hoe regie houden op strategie en de planning

Met het volgen van deze training bereikt u de volgende leerdoelen:

 1. U kunt verschillende analyse- instrumenten gebruiken voor u strategie analyse
 2. U kunt verschillende scenario’s gebruiken bij uw strategieontwikkeling
 3. U kunt verschillende advies- en invloedstijlen benoemen en welke goed en minder goed bij u past
 4. U kunt benoemen hoe u draagkracht creëert en onderhoudt

Na afloop van de training ontvangt u van ons een persoonlijk certificaat.

Startdatum Tijd Startlocatie Plaats Inschrijven
De trainingen van de GGD Academy zijn vrijgesteld van BTW. In sommige gevallen betreft het genoemde bedrag een richtprijs voor maatwerk. Tijdens trainingen van hele dagen is lunch inbegrepen, tijdens trainingen van dagdelen verzorgen wij natuurlijk koffie en thee. Ook het cursusmateriaal is inbegrepen, tenzij anders vermeld.
Heeft u interesse in deze training maar komen de geplande data of locatie niet gelegen? Of heeft u interesse in een maatwerkvariant? Neem dan contact met ons zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden.

Korte Informatie

Startdatum Op aanvraag
Kosten Informatie volgt
Duur 6 dagdelen
Niveau
Werkbelasting Praktijkopdrachten, die u meteen kunt gebruiken voor uw eigen strategie.