De transitie Jeugdzorg vraagt andere vaardigheden van jeugdverpleegkundigen

  • Publicatie datum: 16-4-2015
Buiten de kaders durven denken en zonder beperkende gedachten uit durven gaan van wat nodig is in die ene specifieke situatie. Dat is wat de transitie Jeugdzorg van ons vraagt. We kunnen met recht zeggen dat de rol van de jeugdverpleegkundige een ware transformatie ondergaat.

De professional krijgt te maken met de uitdaging om de hulpvrager aan het roer te zetten en vooral te faciliteren dat die vrager voor zichzelf het beste pad kan volgen. En dat is natuurlijk voor iedere hulpvrager anders. Het betekent dat we beter moeten doorvragen om er echt achter te komen wat de ander van ons nodig heeft. En het betekent dat het vermogen je echt te kunnen verplaatsen in de positie van de ander veel belangrijker is geworden.

De GGD Academy ontwikkelt samen met jeugdverpleegkundigen

Om de professionals in deze transformatie te ondersteunen, ontwikkelen we vanuit de GGD Academy samen met hen een training. Omgaan met de individuele benadering van mensen en het op een effectieve manier inschakelen van het zorgnetwerk zijn de thema’s die centraal staan.

De training ‘Proactief en doorbrekend handelen in de Jeugdgezondheidszorg’ is gebaseerd op gedegen onderzoek  en richt zich op alle jeugdverpleegkundigen werkzaam in de Jeugdgezondheidszorg 0-19 bij GGD-en en thuiszorgorganisaties. De training wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met deze organisaties om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de trainingsbehoeften van de jeugdverpleegkundigen. Meedenken in het verder vormgeven aan deze training kan! Laat het ons dan snel weten via info@ggdacademy.nl.

Praktische informatie

In het najaar 2015 zal de training voor jeugdverpleegkundigen van start gaan. Interesse? Lees dan meer over de eerste opzet van de training ‘Proactief en doorbrekend handelen in de Jeugdgezondheidszorg’ in onze flyer. Houd ook onze website in de gaten, binnenkort kun je je inschrijven voor deze training.

Andere jeugdprofessionals

De training voor jeugdverpleegkundigen maken we ook graag op maat voor andere jeugdprofessionals zoals CJG-medewerkers, jongerenwerkers en straathoekwerkers. Heb je daar vragen over? Neem dan even contact met ons op via info@ggdacademy.nl